آموزش کار با دستگاه مولتی پروب نگارخودرو (معرفی و کارکرد منو دستگاه شبیه ساز)

راهنمای دستگاه مولتی پروب

کاربران توسط منوهای دستگاه مولتی پروب نگارخودرو می توانند قطعات و مسیرهای مختلف خودرو رو بررسی کنند.منوهای دستگاه عبارتند از:لاجیک، اهم متر (تست مقاومت)، ولت متر (تست ولتاژ)، بازر (تست سیم کشی)، تست قطعات، تست پشت آمپر، فلش ایسیو، اسیلوسکوپ، شبیه سازی سنسور. در ادامه به معرفی هر یک از منوهای دستگاه و نحوه کار با آنها را به صورت کامل خواهید آموخت پس تا انتهای مقاله با ما باشید. همچنین جهت خرید دستگاه مولتی پروب نگارخودرو می توانید به صفحه فروشگاه مراجعه بفرمایید.

 

لاجیک آنالایزر

توسط این منو، دستگاه نوع اطلاعاتی را که از سیم یا پایه قطعه ارسال یا دریافت می شود تشخیص داده و توسط رنگ LED آن را مشخص می کند:

  • 12 ولت ( LED قرمز میشود)
  • 5 ولت ( LED سبز میشود)
  • 3.3 ولت ( LED بنفش میشود)
  • زمین ( LED آبی میشود)
  • سیگنال ( LED سفید میشود)

مراحل تست و عیب یابی قطعات در منو لاجیک به شرح زیر می باشد:

1-آماده کردن دستگاه شبیه ساز
کابل های تغذیه دستگاه را طبق رنگ به سر باتری ها خودرو یا اتصالات مثبت و منفی خودرو متصل کنید.( گیره سوسماری قرمز را به 12 ولت و گیره سوسماری مشکی به زمی متصل شود)

2- سوکت را از سنسور دریچه گاز جدا نمایید.

3- سوئیچ خودرو را باز نمایید.

4- به منوی لاجیک بروید و کلید تایید را بزنید.

5- سنسور دریچه گاز ایسیو SSAT دارای سوکت سه پایه می باشد که طبق دستورالعمل کارخانه سازنده دارای سه حالت میباشد که شامل موارد زیر می باشد:
پایه یک : زمین ( منفی )
پایه دوم : 5 ولت
پایه سوم : سیگنال

6- با اتصال پروب سوزنی دستگاه به هر یک از پایه های سوکت، وضعیت مربوط به آن پایه، بر روی نمایشگر نشان داده میشود (همزمان LED روی دستگاه، رنگ مربوط به آن وضعیت را نمایش می دهد.)

لاجیک آنالایزر مولتی پروب

توجه 1: عبارت نمایش داده را با اطلاعات شرکت سازنده حتما مورد بررسی قرار دهید و در صورت مغایر بودن به بررسی علت بپردازید.

توجه 2 : در زمان تست سیگنال سنسور دریچه گاز، علاوه بر انجام تست ذکر شده، باید تست دیگری نیز انجام گیرد که شامل مراحل زیر می باشد:

√ سوکت سنسور دریچه گاز را به سنسور متصل کنید.

√ پروب سوزنی دستگاه شبیه ساز را از پشت سوکت دریچه گاز به پایه مربوطه به ارسال سیگنال متصل کنید.

توجه 3: در بعضی از قطعات برای خواندن مقادیر باید مقداری از روکش سیم اتصال به پایه سوکتِ قطعه را لخت و یا با وارد کردن سوزن به پشت پایه سوکت، اتصال را برقرار نمایید.

√ اهرم دریچه گاز را حرکت دهید.
√ در حین کاربر در دستگاه شبیه ساز باید بین ولتاژ 0.5 تا 4.75 ولت به صورت متغیر مشاهده نمایید در غیر این صورت قطعه معیوب می باشد.

توجه 4: در بعضی از موارد برای تست قطعات باید خودرو را روشن نمایید.

اهم متر

بعضی از قطعات خودرو مانند گرمکن سنسور اکسیژن، سنسور دور موتور، رله ها و … دارای مقاومت می باشند که مقدار این مقاومت در تستها اهمیت دارد. برای تست مقدار مقاومت، می توان از قابلیت اهم متر دستگاه مولتی پروب کمک گرفت.

مراحل تست و عیب یابی قطعات در منو اهم متر به شرح زیر می باشد:

1- آماده کردن دستگاه شبیه ساز
کابل ها تغذیه دستگاه را طبق رنگ به سر باتری ها خودرو یا اتصالات مثبت و منفی خودرو متصل کنید ( گیره سوسماری قرمز را به 12 ولت و گیره سو سماری مشکی به زمین متصل شود).
سوکت را از سنسور اکسیژن جدا نمایید.

2- پروب رابط را به دستگاه متصل کنید.

نصب پروب رابط به گیره سوسماری

3- به منوی اهم متر بروید و کلید تایید را بزنید.

4- سنسور اکسیژن دارای سوکت 4 پایه میباشد که طبق دستورالعمل کارخانه سازنده به صورت زیر میباشد:
پایه یک : سیگنال
پایه دوم : سیگنال
پایه سوم : مقاومت گرمکن
پایه چهارم : مقاومت گرمکن

5- پروب سوزنی دستگاه را طبق دستور العمل شرکت سازنده به یکی از پایه ها گرمکن سنسور اکسیژن متصل و پروب رابط دستگاه را نیز به پایه دیگر گرمکن سنسور اکسیژن (طبق دستورالعمل) اتصال دهید.
مقاومت اعلام شده در دستگاه شبیه ساز را با مقادیر شرکت سازنده مورد بررسی قرار دهید.

تست اهمی سنسور اکسیژن

توجه: عبارت نمایش داده را با اطلاعات شرکت سازنده حتما مورد بررسی قرار دهید و در صورت مغایر بودن به بررسی علت بپردازید.

 

طریقه کالیبراسیون اهم متر دستگاه مولتی پروب

در لیست منوی دستگاه وارد بخش اهم متر شوید، سپس ابتدا نوک دستگاه مولتی پروب را مستقیم به زمین تغذیه خود وصل کنید، در ادامه کلید بالا و سپس کلید پایین را همزمان نگه داشته تا کلمه Calibration در بالای صفحه نمایان شود، در اید حالت عدد نوشته شده روی صفحه نمایش باید عدد صفر را نشان دهد.

در آخر کلید بازگشت را زده و دوباره وارد منوی اهم متر شوید؛ در این حالت بار دیگر باید عدد صفر را در صفحه نمایش مشاهده کنید و از این به بعد می توانید با دستگاه کار کنید.

نکته مهم:
در صورت تغییر مکان زمین تغذیه دستگاه، دوباره باید اهم متر را کالیبره کنید مگر اینکه با اتصال مستقیم نوک پروب به زمین تغذیه روی صفحه نمایش همان عدد صفر را مشاهده کنید.

پیشنهاد می شود مقاله تجهیزات تعمیر ایسیو را نیز مزالعه بفرمایید.

 

ولت متر (تست ولتاژ)

توسط این منو کاربر قادر خواهد بود میزان ولتاژی که از سیم یا پایه قطعه ارسال یا دریافت میشود را مورد بررسی قرار دهد.
مراحل تست و عیب یابی قطعات در منو ولت متر به شرح زیر می باشد :
1- آماده کردن دستگاه شبیه ساز
کابل ها تغذیه دستگاه را طبق رنگ به سر باتری ها خودرو یا اتصالات مثبت و منفی خودرو متصل کنید ( گیره سوسماری قرمز را به 12 ولت و گیره سوسماری مشکی به زمین متصل شود).
سوکت را از سنسور اکسیژن جدا نمایید.

2- سوئیچ خودرو را باز نمایید.

3- در دستگاه شبیه ساز روی منو ولت متر بروید و کلید تایید را بزنید.

4- سوکت سنسور اکسیژن دارای 4 پایه می باشد که طبق دستورالعمل کارخانه سازنده دارای 4 حالت می باشد که شامل موارد زیر می باشد:
پایه یک : 0.5 تا 5 ولت
پایه دوم : 0.5 تا 5 ولت
پایه سوم : منفی
پایه چهارم : 12 ولت

5- با اتصال پروب سوزنی دستگاه به هر یک از پایه ها سوکت باید ولتاژ موجود در سیم را مشاهده نمایید، عبارت نمایش داده را با اطلاعات شرکت سازنده حتما مورد بررسی قرار دهید و در صورت مغایر بودن به بررسی علت بپردازید.

توجه 1 :در بعضی از قطعات برای خواندن مقادیر باید مقداری از روکش سیم اتصال به پایه سوکتِ قطعه را لخت و یا با وارد کردن سوزن به پشت پایه سوکت، اتصال را برقرار نمایید.

توجه 2: در بعضی از موارد برای تست قطعات باید خودرو را روشن نمایید.

تست سنسور اکسیژن مولتی پروب

 

بازر(تست سیم کشی)

برای تست سالم بودن مسیر سیم کشی های داخل خودرو و بررسی وصل یا قطع بودن سیم، لازم است مسیر سیم کشی توسط کاربر مورد بازدید قرار گیرد.

برای راحتی کاربر، قابلیت تست بازر در دستگاه شبیه ساز طراحی شده است تا عملیات تست سیم کشی را به درستی و راحتی بتوان انجام داد.

مراحل تست و عیب یابی تست بازر به شرح زیر می باشد:

توجه : برای تست بازر، حتما سر مثبت باتری را در آورده و از باتری خودرو دور نمایید.
به عنوان مثال، برای تست مسیر پایه های سوکت انژکتور تا سوکت ایسیو و رله دوبل به صورت زیر عمل می کنیم:

1- آماده کردن دستگاه شبیه ساز : کابل های تغذیه دستگاه را طبق رنگ به سر باتری های خودرو یا اتصالات مثبت و منفی خودرو متصل کنید ( گیره سوسماری قرمز را به 12 ولت و گیره سوسماری مشکی به زمین متصل شود)

2- پروب رابط را به دستگاه شبیه ساز متصل کنید ( نحوه نصب طبق روش تست اهم متر می باشد )

3- از منو، تست بازر را انتخاب کنید.

4- طبق نقشه سیم کشی که توسط شرکت سازنده ارائه می شود مسیر پایه های سوکت انژکتور تا سوکت ایسیو و رله دوبل را مشخص کنید.
پایه 1 : سیگنال ( پایه 59 سوکت ایسیو )
پایه 2: 12 ولت ( پایه ها خروجی رله تغذیه رله دوبل )

5- پروب سوزنی دستگاه را به پایه سوکت انژکتور دریافت سیگنال از ایسیو متصل کنید و سپس پروب رابط دستگاه را به پایه مربوط به آن در سوکت ایسیو قرار دهید.
توجه : همچنین برای اطمینان از تغذیه انژکتور، مسیر 12 ولت از پایه تغذیه سوکت انژکتور تا پایه خروجی رله تغذیه، رله دوبل نیز مورد بررسی قرار گیرد.

6- در این هنگام در صورت درست بودن مسیر، بازر به صدا در خواهد آمد در غیر این صورت مسیر قطع می باشد و باید کاربر مسیر را عیب یابی نماید.
توجه: در صورت قطع بودن سیم کشی، برای پیدا کردن قطعی سیم باید در طول سیم مراحل تست بازر را انجام دهید تا حدود قطعی سیم کشی مشخص شود (ممکن است سیم قطع شده باشد یا مسیر سیم کشی مشکلی مانند سولفاته شدن پیدا کرده باشد.

تست سیم کشی تغذیه انژکتور تا رله دوبل

 

تست قطعات توسط دستگاه مولتی پروب

این منو این قابلیت را به کاربر می دهد تا قطعاتی که به صورت سیگنال عمل نمی کنند و یا با تحریک شدن یک پایه، مسیری را وارد مدار می کند، را مورد بررسی قرار دهد
این تست ها شامل موارد زیر می باشد :

√ تست باتری
√ تست باتری و دینام
√ تست رله

تست باتری

توسط این منو کاربر می تواند باتری و دینام را در شرایط عادی و تحت بار مورد بررسی قرار دهد.
در این منو دو قابلیت تست برای باتری در نظر گرفته شده که در این دو مرحله، کاربر از وضعیت کارکرد باتری اطمینان حاصل می کند.

مراحل تست و عیب یابی قطعات در منو تست باتری به شرح زیر می باشد :

1- آماده کردن دستگاه شبیه ساز: کابل ها تغذیه دستگاه را طبق رنگ به سر باتری های خودرو یا اتصالات مثبت و منفی خودرو متصل کنید ( گیره سوسماری قرمز را به 12 ولت و گیره سوسماری مشکی به زمین متصل شود)

2- منو تست قطعات و بخش تست باتری را انتخاب کنید.
توجه : به راهنمایی که بر روی نمایشگر دستگاه در هنگام ورود به بخش تست باتری ظاهر میشود، توجه نمایید.

3- قبل از اینکه مصرف کننده ایی از خودرو را فعال کنید، پروب سوزنی دستگاه را به سر باتری مثبت متصل نمایید.

4- با اتصال پروب سوزنی به سر باتری در نمایشگر دستگاه ولتاژ باتری نمایش داده میشود، که معمولا برای باتری سالم بین 11.5 تا 12.5 ولت می باشد در غیر این صورت باتری معیوب می باشد.

5- پس از اطمینان از سالم بودن باتری در مرحله بدون بار، باتری خودرو باید در لحظه استارت زدن نیز تست شود، دستگاه را در حالت تست باتری نگه دارید.

6- موتور خودرو را استارت بزنید.

7- در لحظه استارت در نمایشگر دستگاه ولتاژ باتری نمایش خواهد داد، که معمولا برای باتری سالم بین 10.5 تا 11 ولت می باشد در غیر این صورت باید باتری عیب یابی گردد.

تست باتری و دینام

بعد از تست باتری حتما باید از نحوه کارکرد سیستم شارژ باتری توسط دینام اطمینان حاصل شود که این امر توسط منو تست باتری و دینام برای کاربر در دسترس می باشد.

مراحل تست و عیب یابی قطعات در منو تست باتری و دینام به شرح زیر می باشد :

1- آماده کردن دستگاه شبیه ساز : کابل ها تغذیه دستگاه را طبق رنگ به سر باتری های خودرو یا اتصالات مثبت و منفی خودرو متصل کنید ( گیره سوسماری قرمز را به 12 ولت و گیره سوسماری مشکی به زمین متصل شود)

2- پروب سوزنی دستگاه را به سر باتری مثبت متصل نمایید.

3- چراغ خودرو را در حالت نور بالا قرار دهید.

4- موتور خودرو را روشن نمایید.

5- منو تست قطعات و بخش تست باتری و دینام را انتخاب کنید.

6- در این زمان نمایشگر دستگاه سالم یا معیوب بودن سیستم را به شما اعلام می کند، در صورتی که سیستم شارژ باتری در محدوده مشخص نباشد کاربر باید مسیر و قطعات مربوط به شارژ باتری را مورد بررسی قرار دهد.

توجه : برای تست صحیح باتری و دینام بهتر است کاربر یک بار پروب سوزنی شبیه ساز را بر روی سر باتری مثبت قرار داده تست را انجام دهد و بار دیگر پروب سوزنی را بر روی سیم خروجی دینام قرار داده و تست مربوط به سالم بودن دینام را مورد بررسی قرار دهد.

تست سلامت باتری با مولتی پروب

دیدگاهی ثبت نشده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:

  • فارسی بنویسید، از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • تجربیات شما می تواند در تصمیم گیری سایر کاربران جهت خریداری محصولات مفید باشد ، لطفاً اطلاعات مفید و مربوط به محصول فوق را با توجه به تجربیات خود به اشتراک بگذارید.
  • در هر دیدگاه می توانید حداکثر 5 مورد نقاط قوت و ضعف محصول را ثبت کنید.
  • از ارسال لینک‌ و اطلاعات شخصی از قبیل تلفن، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی خودداری کنید.
  • از بکار بردن کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز و قومیتی دارند خودداری کنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.